Hoofd(pijn)massage

Ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Twintig procent van de Nederlanders, dat is één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn.

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, aangezichtspijn en chronische hoofdpijn. Oorzaken van hoofdpijn zijn zeer divers en niet altijd traceerbaar. Wel is duidelijk dat spanningen in de spieren een grote rol kunnen spelen in het ontstaan van hoofdpijn.

Het doel van de hoofd(pijn)massage is ontspanning én verlichting van de hoofdpijn. De spieren van de schouders en nek worden losgemaakt. Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand en het hoofd worden gemasseerd. Door bepaalde drukpunten kunt u direct vermindering van uw klachten ervaren.

Hoofd(pijn)massage werkt verlichtend voor mensen met o.a. migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en chronische hoofdpijn. Aangezien deze massage voor veel ontspanning zorgt, kan deze ook worden ingezet als ontspannende hoofdmassage.