Massages

TouchPro® Anma massage

Anma massage is een van de oudste massagevormen ter wereld. Het is een Japanse massage die zijn oorsprong 3000 geleden in China vond en 1300 jaar geleden in Japan verder ontwikkeld is. Anma is  de basis van vele massagevormen zoals Shiatsu en Klassieke massage.

Anma bestaat uit drukpuntmassage, stretchen, kneden en schudden om het lichaam te stimuleren en zo de gezondheid te herstellen of te onderhouden. De massage wordt volgens een bepaald patroon uitgevoerd, zo’n patroon heet een KATA.
Anma is laagdrempelig, er wordt geen olie gebruikt en het wordt over de kleding heen gegeven.

Het bijzondere aan deze massage is dat het gehele lichaam van top tot teen gemasseerd wordt.
De massage richt zich op het stimuleren van de algehele doorbloeding en heeft dus een positief effect op het hele lichaam.

Het verrassende effect is de activerende werking. U kunt deze massage dus ook ondergaan als u naderhand nog werkzaamheden moet verrichten. Naast de ontspannende werking krijgt u energie en voelt u zich fit!  Het is als een APK voor lichaam en geest. Een absolute aanrader voor iedereen!

Sportmassage

Dit is een stevige massage en is, zoals vaak wordt ­gedacht, zeker niet alleen geschikt voor sporters, maar voor iedereen die last heeft van vastzittende spieren. De massage is voornamelijk gericht op het afvoeren van ­afvalstoffen uit en aanvoeren van nieuwe voedingsstoffen naar de spieren, waardoor stijve en vastzittende spieren weer soepel en ontspannen worden.

Ontspanningsmassage

Naast het ontspannen van spieren kan massage ook gebruikt worden om tot totale ontspanning te komen. Naast een algehele lichaamsmassage worden ook de handen en voeten gemasseerd. Er wordt afgesloten met een hoofdmassage en dit heeft een zeer positief effect op het overbezette brein. Er ontstaat lichamelijke en geestelijke ontspanning en rust. Rustige, maar tot stevig uitgevoerde massagetechnieken richten de aandacht op het lichaam en geven een prettig gevoel. De massage is geschikt voor mensen die een druk en hectisch bestaan hebben.

Hotstone massage

Dit is een gecombineerde vorm van ontspanningsmassage en warmtetherapie. Er wordt zowel met de handen, als met warme gepolijste basaltstenen van 47 graden gemasseerd.
Zeer geschikt voor mensen met spanningen, stress, spierproblemen, een slechte doorbloeding, gewrichtsklachten (zoals reuma en artrose), fybromyalgie en spijsverteringsproblemen. Door de combinatie van beweging en warmte is het mogelijk veel dieper in het spierweefsel te komen wat de massagebehandeling effectiever maakt. De massage voert afvalstoffen makkelijker af, zorgt voor een betere doorbloeding, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam en verbetert het spier- en botstelsel. Daarnaast stimuleert het de organen en het bloed- en lymfestelsel, het verbetert het spijsverteringsproces en zenuwpijn wordt verminderd en verdoofd.
Kortom, een bijzondere massage welke je moet voelen en een echte aanrader voor iedereen, zeker ook als je geen klachten hebt! Het brengt het lichaam weer in balans en heeft een zeer ontspannende en helende werking.

TouchPro® Stoelmassage

De TouchPro® Stoelmassage is een Japanse drukpuntmassage en is gebaseerd op de traditionele kunst van de Anma massage. De stoelmassage is een ontspannende en activerende drukpuntmassage van hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen.
Tijdens de massage wordt druk uitgeoefend met handpalmen, onderarmen, duimen en ellebogen en worden een aantal rek- en strekoefeningen uitgevoerd. De massage wordt gegeven in een speciaal daarvoor ontwikkelde stoel en wordt zonder olie over de kleding heen gegeven.
De stoelmassage is gericht op het voorkomen van klachten. Aanhoudende spanningsklachten in rug, nek en schouders zijn een gebrek aan doorbloeding waardoor afvalstoffen niet meer worden afgevoerd. Op langere termijn kan dit ernstigere klachten zoals RSI veroorzaken.
Tijdens en na de massage worden afvalstoffen uit de spieren afgevoerd en nieuwe voedingsstoffen naar de spieren aangevoerd. Dit resulteert in ontspannen spieren in rug, nek, schouders en armen.

Vraag naar de voorwaarden.